Benny Jensen från Göteborg låg nedsövd i fem veckor efter att blivit sjuk i corona. Hör honom läsa ur journalen när han var nedsövd i klippet. Foto: Privat

Benny blev sjuk i corona – låg nedsövd i fem veckor

Uppdaterad
Publicerad

I 38 dagar Benny Jensen från Göteborg nedsövd i respirator efter att ha blivit sjuk i corona.

– Min upplevelse när jag vaknar är att det inte gått så lång tid – det hade gått fem veckor. Jag var svag som en kattunge, säger han.

Hör Benny berätta om tiden på sjukhuset i klippet.

I början på juni 2020 började Benny, 48, känna sig krasslig. Efter att ha tagit ett coronatest som visade positivt kontaktade han vården och blev inlagd på sjukhus. Kort därpå sövs han ned – i 38 dagar.

Pandemipatrullen i Väst

I en chattgrupp höll sig hans mamma, familj och vänner uppdaterade om hur Benny mådde och hur läget var. Han vårdades på sjukhus från juni till september. Idag är han återställd och arbetar heltid. Han berättar att han noga följde restriktionerna när han smittades, och är ännu mer försiktig idag.

Har du en historia att berätta?

Varje vecka kommer vi åka ut och träffa nya personer som får berätta hur pandemin påverkar deras vardag. Vill du att pandemipatrullen ska besöka dig? Hör av dig till oss via formuläret nedan – eller skicka in en egen video, så kanske det är just DIG Pandemipatrullen åker till härnäst!

Klicka här för att komma till frågeformuläret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pandemipatrullen i Väst

Mer i ämnet