Färre zoner i regionen ska göra längre resor billigare. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Beslut om färre zoner i kollektivtrafiken skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Ändring av kollektivtrafikens zoner skjuts upp efter att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet begärt återremiss.

På tisdagens regionfullmäktige återremitterades förslaget om att minska antalet zoner för kollektivtrafiken. Förslaget gäller att de nuvarande 70 zonerna ska slås ihop till tre. Den nya zonindelningen skulle leda till att man kan resa längre till billigare pris men att kortare resor blir dyrare.

59 röstade för återremiss

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet begärde återremiss av förslaget på fullmäktiges sammanträde, vilket gick igenom. Voteringen slutade med att 87 röstade för att avgöra i dag, medan 59 röstade för en återremiss. Kravet för återremiss är 49 röster.

Den nya zonindelningen skulle innebära att zon A omfattar Göteborg, Mölndal, Partille och Öckerö kommun. Zon B omfattar övriga nio kommuner  i Göteborgsregionen plus Kungsbacka. Zon C är resterande 37 kommuner i Västra Götaland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.