Väpnat rån mot butik i Vårgårda – kunder tvingades in på lagret

Uppdaterad
Publicerad

Sent på söndagskvällen rånades en ICA-butik i Vårgårda. Tre gärningsmän beväpnade med kniv och kofot tvingade under hot in personal och kunder på lagret, enligt polisen. Ännu är ingen gripen.

Polisen fick larmet om rånet vid 23:04. I butiken fanns både kunder och personal.

– Det är ingen trevlig upplevelse om man är där och handlar och det helt plötsligt kommer in misstänkta gärningsmän, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i Väst.

En eller flera av de tre rånarna var beväpnade med kniv och kofot. De ska ha hotat personalen och tvingat in två anställda och två yngre kunder till butikens lager. I flykten ska en av gärningsmännen på parkeringen utanför butiken ha hotat en person. Då ska den misstänkta rånaren ha fått ett slag i ansiktet.

Flyktbilen har hittats

Rånarna försvann sedan i en bil. Bilen hittades senare och polisen har tagit den i beslag.

– Vi har säkrat en del bevis och förhört vittnen, men ingen är gripen, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i Väst.

Polisen har upprättat en anmälan gällande  grovt rån, olaga hot och försök till grov misshandel. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.