Foto: Tomas Singer

Misstänkt explosion i Västra Frölunda – bombskyddet på plats

Uppdaterad
Publicerad

En bil började under tisdagkvällen brinna under färd i Västra Frölunda. Vittnen beskriver att de hört en kraftig smäll, och händelsen utreds som försök till mord.

Vid halv sju-tiden på tisdagskvällen fick polisen in ett larm om att en bil brann vid Marconihallen i Västra Frölunda.

– Bilen började ryka och sedan small det till, under färd, sade Jenny Widén, polisens presstalesperson.

Ett vittne som SVT varit i kontakt med beskriver smällen som ”en jordbävning”, som både kändes och hördes, men i nuläget finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats.

Polisen spärrade inledningsvis av vägen där bilen blivit stående, och tillkallade bombskyddet. Även spårvagnstrafiken stoppades i båda riktningarna. Vid 20-tiden fattades beslutet att avspärrningarna skulle utökas.

Boende uppmanades stanna inne

– Vi försöker nu komma i kontakt med boende i närheten så att de inte går ut eller går nära sina fönster. Det är en säkerhetsåtgärd, berättade Jenny Widén, senare under kvällen.

Samtidigt meddelade polisen att man inlett en förundersökning om försök till mord.

Betyder det att ni vet vilka personerna som färdades i bilen är?

– Det kan jag inte uttala mig om just nu.

Varför skickade ni bombskyddet till platsen?

– I nuläget vet vi inte vad som orsakat den här smällen, därför undersöker vi den. Men vi skickar ju inte bombskyddet på alla bilbränder, säger Jenny Widén.

Vid 23-tiden på tisdagen var fortfarande ingen gripen.

Innan midnatt var bombskyddet klara och lämnade platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.