Fordonen kolliderade vid 17-tiden på riksväg 44 i höjd med Siggetorp på riksväg 44 utanför Lidköping. Foto: Westy Foto/Torbjörn Axelsson

Bil och husbil i kollision – tre döda

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har omkommit i en svår trafikolycka utanför Lidköping, då en bil och husbil kolliderade med varandra. En man och en kvinna som färdades i husbilen är avlidna, även en kvinna som färdades i personbilen är avliden.

– Som jag har uppfattat det är en frontalkrock, men det kan ta lång tid innan vi får reda på orsaken, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen region väst.

I husbilen färdades ytterligare en man och en kvinna som båda fördes till sjukhus. Kvinnan bedöms vara allvarligt skadad.

Fordonen kolliderade vid 17-tiden på riksväg 44 i höjd med Siggetorp. Vägen var länge avstängd men öppnades åter vid 20-tiden.

– Polisen i Skövde jobbar vidare med detta i morgon och bägge fordonen är tagna i beslag, säger Morten Gunneng till SVT Nyheter under torsdagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.