Än finns ingen förklaring till detonationen i det lugna villaområdet i Fritsla. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Bil sprängd i Fritsla i natt

Uppdaterad
Publicerad

Vittnen i Fritsla berättar hur smällen hördes flera hundra meter, när en sprängladdning som placerats under eller vid en motorhuv på en Volvo V70 detonerade vid halv fyratiden i natt.

Bilen stod parkerad på en garageuppfart intill ett hus i ett vanligtvis lugnt villaområde i Fritsla. En granne berättar hur han såg en ”blåaktig blixt” vid bilen direkt efter smällen. Plåtdelar for, enligt andra vittnesuppgifter, tio-femton meter bort.

– Det är nån form av detonation som skett. Eventuellt kan det röra sig om en så kallad banger som nån har smällt av där, berättar Johan Josarp, vakthavande befäl på polisen i Region Väst.

Motorhuv, skärm och vindruta är helt förstörda. En anmälan om skadegörelse är upprättad. Det finns ännu inget uppenbart motiv till sprängningen.

– För närvarande känner vi inte till om det finns någon hotbild mot ägaren. Man kan ju förstås tro att det ligger något bakom, men det är sådant man får titta på lite senare i dag, säger Johan Josarp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.