Bilarna bärgades från platsen efter olyckan på Bergsjövägen i Göteborg. Minst två personer har tagits till sjukhus. Foto: NG Bild/Niklas Göransson

Frontalkrock i Göteborg – fem till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Två bilar fontalkrockade på Bergsjövägen i Göteborg under natten mot söndagen. Fem personer har tagits till sjukhus.

Larmet kom till polisen strax efter midnatt. Två bilar hade då frontalkrockat på Bergsjövägen i Göteborg.

– Räddningstjänsten säger att det verkar vara en ganska allvarlig olycka, säger Andreas Odén, vakthavande befäl på polisen.

Fem personer har tagits till sjukhus – två personer från den ena bilen och tre från den andra. Det är oklart hur allvarligt skadade de är.

– Inget av fordonen är körbara så de ska bärgas från platsen, säger Andreas Odén vid 1-tiden på natten.

Vägen var tillfälligt avstängd under natten medan bilarna bärgades. Polisen har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik.

– Trafikpolisen kommer utreda olyckan eftersom man inte på plats kunde avgöra vilken av parterna som var vållande. Så förhör kommer att hållas. Jag har i nuläget inte fått någon uppdatering om skadeläget hos de berörda, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.