Räddningstjänsten larmades till Lextorp i Trollhättan strax innan 22:00 måndagskväll, där tre bilar brann. Foto: Robert Betzehag

Bilar i brand i Trollhättan – andra kvällen i rad

Uppdaterad
Publicerad

I söndagskväll sattes tre bilar i Trollhättan i brand. Under måndagskvällen brann ytterligare tre. Enligt polisen kan bränderna höra ihop, men ingen är ännu gripen för någon av händelserna. 

– Det är några få individer som gör det här, säger Miran Shwan, biträdande chef lokalpolisområde östra Fyrbodal. 

Bränderna startade strax före klockan 22 natten till tisdag och räddningstjänsten har kunnat släcka i lugn i ro, men det är andra kvällen i rad som bilar brinner i området runt stadsdelen Kronogården. 

Förutom bilbränderna var det relativt lugnt i området under måndagskvällen enligt polisen.  

– Det var inte stökigt. Några ungdomar var kontaktsökande mot polisen och ville prata, sedan inträffade det en enskild händelse där två bilar brann en bit från Kronogården, säger Miran Shwan, biträdande chef för lokalpolisområde östra Fyrbodal. 

Smällde bangers och sköt raketer mot lägenhetshus

Natten till måndagen var desto stökigare. Då samlades en grupp maskerade ungdomar i Kronogården och tände eld på däck och två bilar, samt sköt raketer och smällde av bangers.

– Då sköts bland annat raketer upp mot lägenheter, säger Miran Shwan.  

Miran Shwan säger att händelserna skiljer sig åt och att det inte behöver finnas ett samband mellan dem, men att man arbetar förutsättningslöst framåt med att ta in vittnesuppgifter och prata med boende i området.

– Det är några få individer som gör det här, och det är långt ifrån representativt för Kronogården, säger Miran Shwan. 

Polisen utreder båda händelserna som skadegörelse genom brand. Ingen är ännu gripen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.