Två bilar i frontalkrock – sju personer inblandade

Uppdaterad
Publicerad

Två bilar frontalkrockade på fredagseftermiddagen på väg 27 utanför Tranemo. Totalt var sju personer inblandade i olyckan, fyra av dem fördes till sjukhus. En med ambulanshelikopter.

Larmet om trafikolyckan kom in till SOS Alarm strax efter klockan 14.30.

– Det ska inte vara några livshotande skador, sa Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Väst.

Ambulans, räddningstjänst och polis var på platsen.

Polisen uppgav att det vid 15.30- tiden inte fanns någon prognos för när vägen kommer att öppnas igen.

Fyra personer förda till sjukhus

Enligt räddningstjänsten var fyra personer förda till sjukhus, en av dem med ambulanshelikopter.

– En person var kvar i bilen när vi kom till platsen så vi tog upp dörren och tog ut personen, sa Fredrik Ivansson, inre befäl vid räddningstjänsten Södra Älvsborg.

Två personer fördes till Södra Älvsborgs sjukhus.

– Det är en man i 70-årsåldern och en kvinna i 60-årsåldern. Båda är lindrigt skadade och mår efter omständigheterna bra, sa Per Ljungblad, pressjour på Södra Älvborgs sjukhus.

De andra två fördes till Värnamo sjukhus. Det var en kvinna och en man i 25-årsåldern, kvinnan skadades lindrigt medan mannen är oskadd, skriver Värnamo sjukhus på sin hemsida. 

Polisen meddelade vid 17:30 tiden att vägen är öppen för trafik samt att en förundersökning om vårdlöshet i trafik har inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.