Mitt på söndagen inträffade en olycka på Linnégatan i Göteborg. Foto: Fredrik Helgesson/SVT

Bilar i krock på Linnégatan

Uppdaterad
Publicerad

En bil skall ha kört in i andra bilar och sedan slungats upp på spårvagnsspåret på Linnégatan i Göteborg. En central gata där det ofta rör sig mycket folk på helgerna.

I höjd men butiken Lidl på Linnégatan hamnade en bil mitt på spårvagnsspåret efter att ha krockat två andra bilar. Bilen skall ha haft hög hastighet enligt ögonvittnet Anders.

– Jag sitter i min bil och öppnar min bildörr. Bara sekunder senare kommer en bil bakom och jag fick slänga igen dörren. Jag hade verkligen änglavakt, säger Anders till SVT Nyheter Väst.

Foto: Carina Hallsten

Enligt ögonvittnet skall bilen sedan krockat två andra bilar.

– Han körde riktigt fort. Så otroligt tur att det inte var någon annan i de bilarna och att han inte kom in på gågatan, säger Anders.

Föraren skall sedan ha tagits omhand av sjukvårdare i en ambulans enligt polisen.

 – Vi är framme på plats men det handlar mest om sanering för vår del nu. Spårvagnstrafiken är stoppad för tillfället, säger Sara Rosenquist på räddningstjänsten i Storgöteborg strax efter lunchtid. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.