Bilar i krock vid Tjörnbron – en person avliden

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar krockade i tunneln vid Tjörnbron under torsdagseftermiddagen. En man i 60-årsåldern fördes till sjukhus och avled sedan under kvällen.

Vid 16:45-tiden kom larmet till SOS Alarm om att två personbilar varit inblandade i en frontalkrock i tunneln strax innan Tjörnbron i Bohuslän. Räddningstjänst, polis och flera ambulanser varav en ambulanshelikopter larmades till platsen.

– Det är tre ambulanser, en akutbil och en ambulanshelikopter på plats just nu, sa Ola Nilsson, teamledare på SOS Alarm strax efter klockan 17.

Totalstopp på väg 160

Olyckan orsakade ett trafikstopp i tunneln på väg 160.

– Det är stopp i trafiken i båda riktningarna. Vi har en prognos på att det ska vara klart tidigast klockan 18, men den kan komma att ändras, sa Camilla Hult, presskommunikatör på Trafikverket.

Klockan 18:30 var stoppet hävt och vägen öppen för trafik.

Man avliden

Vid 18.20-tiden meddelade polisen att en person förts till sjukhus. Personen som är en man i 60-års åldern avled senare under kvällen av sina skador. Anhöriga är underrättade.

En trafikanmälan har upprättats och polisen ska utreda händelsen för att undersöka vem som är vållande till olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.