Design av Lina Ericsson Foto: Henrik Bengtsson

BILDSPECIAL: Framtidens mode

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen visade studenter från textilhögskolan i Borås upp sina examensarbeten. SVT Västnytt kan ge er en smygtitt på framtidens mode.

På torsdagen visade  Textilhögskolans avgångsstudenter i mode- och textildesign upp sina examensarbeten. Clemens Thornquist, professor i modedesign, har jonnat med modestudenterna på Textilhögskolan och hjälpt dom med vårens stora uppvisning.

– Examensutställningen i modedesign misstas ofta för en utställning av kläder redo för försäljning i butiker riktade mot en särskild marknad. Men det är inte tanken. Examensarbeten handlar om att visa upp nya idéer och möjligheter, som i sin tur kan anpassas och användas för att skapa kommersiella konfektionsplagg – därav examensarbetenas stundom abstrakta och åskådliggörande karaktär, säger Clemens Thornquist i ett pressmeddelande.

I höst visar modedesignstudenterna sina kollektioner på modeveckorna i Stockholm och London. Här ovanför kan ni se ett bildspel med studenternas kreationer.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.