Två singelolyckor på Orust under måndagen – man förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till Husebybacken på Orust efter en singelolycka på måndagsförmiddagen.

Föraren, som var ensam i bilen, ska ha klarat sig utan skador. Senare på eftermiddagen inträffade ytterligare en olycka, då i Nöteviken. En person fick föras till sjukhus.

Larmet om singelolyckan mellan Ellös och Huseby kom in till SOS vid 9:45 på måndagen. Bilen ska ha kört av Länsväg 178, voltat och hamnat på taket. Föraren, som var ensam i bilen, fick hjälp av Räddningstjänsten att ta sig ur bilen. Hen ska dock ha klarat sig utan några allvarliga skador.

– Själva bilen ligger i en ravin, om jag har förstått det rätt, sa polisens presstalesperson Thomas Fuxborg strax efter att olyckan inträffat.

Det finns uppgifter om att det ska ha varit halt på platsen. Under bärgningsarbetet var polisen på plats för att dirigera trafiken.

Senare på eftermiddagen, vid 13.30, körde ytterligare en bil av vägen i Nöteviken på Orust. Även den körde enligt SOS Alarm ner i en mindre ravin. Vid den senare olyckan skadades föraren och fick föras till Näl för kontroll.

Det finns i nuläget inga brottsmisstankar i samband med olyckorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.