Man rånades på sin bil under pistolhot

Uppdaterad
Publicerad

En man blev rånad på sin bil på Lorensbergsgatan i Göteborg under fredagskvällen.

– En okänd person knackade på bilistens ruta och riktade ett pistolliknande föremål mot mannen, som tvingades ur bilen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson till SVT Nyheter Väst.

Det var vid 19-tiden som en man i 40-års åldern satt i sin bil på Lorensbergsgatan i Göteborg, då en för honom okänd man knackade på bilrutan.

– Mannen vevade ner rutan och då riktade den okände personen i kamoflaugekläder ett pistolliknande föremål mot honom och tvingade honom ur bilen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson till SVT Nyheter Väst.

Greps i närheten av Borås

Enligt polisen tvingas mannen också lämna mobiltelefon och plånbok i bilen och den misstänkte gärningsmannen hoppade in och körde iväg.

– Vi larmade ut över polisradion och vid Bollebygd är det en polispatrull som får syn på bilen. Rånaren fortsätter upp till Viared där han svänger in på riksväg 27 och stannar efter en stund. Där griper polisen honom.

Gärningsmannen, som är i 25-års åldern, är nu misstänkt för väpnat rån och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.