Biljakt i Trollhättan – man vägrade stanna

Publicerad

En man i en personbil vägrade stanna i samband med att en polispatrull försökte stoppa bilen i Trollhättan vid 20.30-tiden på tisdagen.

– Utifrån vårt perspektiv så händer det här dagligdags tyvärr. Antingen är bilen stulen eller så är föraren påverkad, säger Stefan Gustavsson, polisens presstalesperson i Västra Götaland.

Den misstänkta bilen färdades på både vanlig väg och en cykelbana i centrala delarna av Trollhättan. Sedan gick färden mot Stallbackabron och vidare på E45 i riktning mot Uddevalla.

Under tiden gör polisen upprepade försök att stoppa bilen men utan att lyckas. Föraren vänder sedan mot Väne Ryr efter gamla vägen och sedan mot Stenhult, där bilen plötsligt stannar och en ensam man i bilen greps av polis.

Försökte preja polisbil

– Föraren försökte preja en polisbil vid Överby.

Den gripne mannen misstänks bland annat för försök till grov misshandel på grund av prejningen av polisbilen. Enligt polisen kommer han troligen också att bli misstänkt för diverse olika trafikbrott och att han inte stannade på polismans tecken.

Föraren är även misstänkt för drograttfylleri och kommer att få genomgå provtagning. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.