Tågstopp efter olycka på Hisingen

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil körde ner en strömförande stolpe i Göteborg under måndagen, något som orsakar stopp i tågtrafiken på sträckan Göteborg-Uddevalla-Strömstad.

Det var vid lunchtid under måndagen som en lastbil körde ner en strömförande stolpe på Hisingen i Göteborg, enligt polisen.

– Det var en lastbil som först hade kört in i några bommar vid järnvägscentralen mellan Göteborgs central och Ytterby, säger Thomas Johansson, presskommunikatör vid Trafikverket.

Stopp i tågtrafiken

Lastbilen ska också ha skadat signalanläggningen, och enligt polisen ska en strömförande stolpe ha körts ner. Detta orsakar stopp för samtliga tåglinjer på sträckan Göteborg-Uddevalla-Strömstad.

– Vi kommer att upprätta en störningsplan så fort vi kommit i kontakt med tågbolagen. Vi kommer att prata om hur vi kan leda om trafiken, alternativt sätta in ersättningsbussar, säger Thomas Johansson.

Prognosen är att tågtrafiken kan rulla på som vanligt till klockan 05 under tisdagsmorgonen.

Flera olyckor under dagen

Det har varit en rad trafikolyckor under morgonen. Tidigare påverkades väg 200 från Boda till Nolgården efter en singelolycka.

Ingen person ska dock ha skadats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.