Händelsen inträffade utanför Falköping. Foto: TT

Blev av med lastbilen under knivhot

Uppdaterad
Publicerad

Under knivhot blev i natt en lastbilschaufför av med sin lastbil utanför Falköping. Lastbilsrånarna lurade honom att stanna och tilltvingade sig sedan lastbilen.

Det var strax efter kl ett i natt på riksväg 47 i höjd med Falköping som lastbilschauffören stannade vid vägen efter att en skåpbil kört bakom honom och blinkat intensivt. En man kommer då fram och säger att lastbilens baklemmar var öppna. Efter att föraren gått bak och sett att allt är som det ska, går han tillbaka till förarhytten då det kommer fram en maskerad man och tilltvingar sig lastbilen med kniv.

– Mannen är väldigt chockad, men har inga andra skador, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl på polisen i Västra Götaland.

Skåpbilen försvinner från platsen tillsammans med lastbilen, men efter att polisen spanat i området och med hjälp av lastbilens gps hittas den efter någon timma övergiven utanför Falköping. Det är i nuläget oklart om något stulits från lastbilen, som innehöll mat och ingen är ännu gripen för händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.