Så här såg det ut senast det begav sig i Vänersborg – vid bandy-VM 2013. Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Bandy-VM drar igång i Vänersborg

Publicerad

I dag börjar bandy-VM 2019 på riktigt i Vänersborg och fler andra orter i Västsverige. Arrangörerna räknar med publikfest.

Bandy-VM utspelar sig detta år i Vänersborg, men också i Borås, Trollhättan och i Ale kommun. Mästerskapet har redan tjuvstartat med det som kallas b-VM, men i dag drar eliten igång – det riktiga VM. 

– Det är jättespännande, det är ett stort och betydelsefullt evenemang, säger VM-generalen Ulf Adolfsson.

Han har stora förväntningar på mästerskapet.

– Jag tror att det kommer att bli några riktigt feta publikfester.

Vad har du för förväntningar på arrangemanget?

– Mina förväntningar är att sälja 15 000 biljetter, att det ska bli ett mästerskap som präglas av en internationell atmosfär och att människor ska tycka att det är trevligt att komma till Vänersborg, säger Ulf Adolfsson.

Volontärer har gjort det möjligt

Vad betyder det att VM går i just Vänersborg?

– Det betyder mycket för staden. Det finns inga hotellrum kvar, restaurangerna är fulla och handeln drar säkert också nytta av detta. Det är en klyscha, men detta sätter Vänersborg på kartan.

Omkring 300 volontärer har gjort VM möjligt menar han.

– De är fantastiska. Av tradition finns det ett stark bandyintresse i staden och Vänersborgs IFK som arrangör har en stor stab, utan den hade vi inte kunnat göra detta. Det finns en stor entusiasm här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer