Blixtnedslag i villa i Mölnlycke

Uppdaterad
Publicerad

Åskovädret har dragit in över Västsverige. Räddningstjänsten har åkt på ett tjugotal larm, bland annat en brand i en villa i Mölnlycke efter ett blixtnedslag. Ovädret har även orsakat översvämningar.

Blixten har slagit ner i en villa i Mölnlycke. Räddningtjänsten är på plats med flera enheter.

– Det ska vara rökutveckling på andra våningen men vi har fått uppgifter att det inte är någon hemma i huset, säger Bosse Johansson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

På grund av ovädret har även flera automatlarm gått i området och som räddningtjänsten åker på. Enligt räddningstjänsten rör det sig om automatlarm i Mölnlycke och upp mot Öjersjö.

Vid 17-tiden var branden släckt i villan.

– Nu kollar vi i själva konstruktionen så att det inte är glöd eller så som sprider sig, säger Bosse Johansson.

Samtidigt är räddningstjänsten ute på automatlarm i bland annat Öjersjö och i Mölndal.

– Jag har inte fått några uppgifter om att det ska vara någon brand men vi kontrollerar efter eventuellt blixtnedslag.

Enligt räddningstjänsten orsakade ovädret två intensiva timmar med ett tjugotal larm, bland annat brand i villa efter blixtnedslag, flera automatlarm och vattenrelaterade händelser. Räddningstjänsten skriver att inga kända personskador är rapporterade.

SMHI har gått ut med att det finns en risk för stora regnmängder i Västra Götalands län och Bohuslän under tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.