Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Flera av de boende runt Kvarnvägen är missnöjda med Trafikverkets information kring att arbete nattetid i området. Foto: SVT

Boende fick bara timmar på sig att överklaga

Uppdaterad
Publicerad

Flera av de boende runt Kvarnberget tycker att Trafikverket spelar fult. Många av de boende trodde att faran var över och att Trafikverket inte längre hade några planer på att arbeta nattetid med förstärkningen av Götatunnelns ena rör. Men så var det inte.

 - Trafikverket skickade oss ett brev som vi fick i förrgår att dom tänker överklaga beslutet till domstolen. Brevet är daterat 22 december, det tog nästan 3 veckor innan brevet nådde oss, säger Ajla Kurtagic, en av de berörda vid Kvarnberget i Västra nordstan i centrala Göteborg.

Boende kritiska

Informationen om att Trafikverket överklagat ärendet till mark- och miljödomstolen nådde alltså de boende i måndags, den 11 januari. 11 januari var också den av domstolen satta sista dag för de boende att framföra sina åsikter i ärendet, vilket de nu alltså inte hann.

 - Jag tycker att det är dåligt hanterat. Vi kommer nu ansöka om prövningstillstånd hos överdomstolen, säger Ajla Kurtagic.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer