Foto: Hjo kommun

Bombhot mot Hjo kommun – stadshuset stängt

Uppdaterad
Publicerad

Kommmunhuset i Hjo håller stängt resten av dagen efter att ett bombhot ringts in till socialkontoret. Någon ska ha hotat att spränga byggnaden, skriver Skövde nyheter.

– Vi har beslutat att kommunshuset ska vara stängt under resten av dagen, säger Ola Jonasson, säkerhetsskyddschef Hjo kommun, till SVT Nyheter Väst.

– Men vi har koll på läget, och samverkar med polisen, fortsätter han.

Det var Skövde nyheter som var först med att skriva om bombhotet.

– En person sa att han skulle spränga hela huset och han hotade även en tjänsteman, säger Joakim Nordlund, stationsbefäl vid Skövdepolisen till tidningen.

Som en konsekvens av det inringda hotet beslutade kommunen att utrymma stadshuset och hålla stängt resten av dagen, skriver kommunen på sin hemsida.

– Personalen har själva gjort bedömningen att de ska lämna huset, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i Region Väst, till SVT Nyheter Väst.

En förundersökning om olaga hot mot grupp har inletts. Det finns en misstänkt person men ingen har gripits.

– Så långt har vi inte kommit, säger Ulla Brehm.

Ingen person kom till skada i samband med hotet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.