Foto: Johan Valkonen och Noor Bolad/P4 Sjuhärad

Man sköts på frisörsalong i Borås – misstänkt tonåring frias

Uppdaterad
Publicerad

Plötsligt kliver en maskerad person med vapen in på en hårsalong i centrala Borås. Han avlossar ett flertal skott. Måltavlan ska ha varit en kund som satt i frisörstolen men som klarade sig utan några fysiska skador. I stället träffades frisören.

I tingsrätten dömdes en tonåring till sluten ungdomsvård för mordförsök. Men hovrätten gör en helt annan bedömning och friar honom.

Det var i september förra året som en frisör sköts i benet av en maskerad gärningsman, enligt åklagaren var måltavlan en gängmedlem, som vid tiden för brottet blev klippt av frisören, kunden klarade sig utan några fysiska skador.

I tingsrätten dömdes en 17-årig pojke till sluten ungdomsvård i tre år och åtta månader, för mordförsök mot den gängkriminelle mannen och för synnerligen grov misshandel av frisören.

Hovrätten friar

I hovrätten frias 17-åringen för mordförsöket. Enligt hovrättsdomen finns det inte någon bevisning som knyter honom till brottet eller brottsplatsen. Det saknas DNA-spår och vapnet som användes vid brottstillfället.

En 18-årig man friades i tingsrätten för medhjälp till mordförsök, även hovrätten gjorde samma bedömning.

I klippet hör du frisören berätta om skottdramat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.