Foto: Johan Valkonen och SVT

Polischefen: ”Vi har en god bild av vad det handlar om”

Publicerad

Boende i Borås har på kort tid skakats av två skottlossningar. För två veckor sedan sköts en frisör på en hårsalong i centrala Borås. Under onsdagskvällen sköt någon ett flertal skott mot en fasad på Alideberg. – Vi ser allvarligt på det här, säger lokalpolisområdechefen Mattias Ramsö.

Vid 22.30-tiden på onsdagskvällen fick polisen ett larm om en skottlossning på Alideberg. En person ska ha skjutit in i en fasad och genom ett fönster, händelsen utreds som försök till mord. Trots massiva insatser med flera patruller, helikopter och hundar har ingen gärningsperson gripits misstänkt för skottdådet.

– Vi har en situation där vi haft en tid med konflikter i olika kriminella grupperingar och som är kopplade till Borås. Vi lägger resurser på det här, det är det mest prioriterade vi har just nu i området, säger Mattias Ramsö.

För två veckor sedan sköts en frisör på en hårsalong i Borås, frisören sköts av misstag, enligt polisen. Måltavlan var en kund som vid tillfället blev klippt av frisören. Kunden har under en längre tid haft en tongivande roll i ett kriminellt nätverk.

– Vi vet vilka individer det rör sig om och jag kan kan inte gå in i detalj i nuläget, tillläger han.

Hör polischefen berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.