Polisen har en insats vid Brunnsbos Folkets hus där demonstranter försökt storma byggnaden. Foto: Martin Grill/SVT

Bråk mellan poliser och demonstranter

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen skulle Eritrianska föreningen hålla ett planerat möte på Folkets hus i Brunnsbo, men plötsligt uppstod tumult utanför. 50 andra eritrianer försökte storma föreningens möte.
– Man har olika åsikter och det tillkallades förstärkning, säger Hans Lippens som är polisens presstalesman.

Orsaken till bråket eller vad man tycker olika om är fortfarande oklart, men Eritrianska föreningens möte var planerat sedan länge och polis var på plats för att säkerställa lugn och ordning. Allt verkade vara i sin ordning när plötsligt 50 andra eritrianer dök upp som inte är medlemmar i föreningen.

– Man hade åkt från flera delar av Sverige och kom bland annat från Stockholm och försökte storma lokalerna och ta sig in på mötet. De poliser som var på plats fick tillkalla förstärkning, säger Hans Lippens.

Polisen använde batong

När demonstranterna skulle stoppas blev det bråk mellan dessa och polisen. Man fick bland annat använda sig av batong och pepparspray.

– Det här var ingen tillståndsgiven demonstration och vi hänvisade personerna till ett område 50 meter bort där de får göra sin åsikt hörd. Men från detta ställe har de sedan gjort olika utfall mot polisen och rusningar mot lokalen för att försöka ta sig in igen, säger Hans Lippens.

Han berättar att läget efter detta mest varit lugnt, men att det till och från har det blossat upp bråk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer