Under söndagen så utbröt en kraftig brand i Borås. Foto: Joakim Eriksson. Foto: Joakim Eriksson

Brand i bilverkstad i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Vid klockan 10 på söndagförmiddagen larmades räddningstjänsten till en brand i en bilverkstad i Borås. Branden spred sig sedan till ett däcklager. Vid lunchtid evakuerade polisen 60 personer från området.

Vid 14-tiden var 27 personer evakuerade – och då var även branden under kontroll.

Under söndagen uppstod en brand i en bilverkstad i Borås. Branden upptäcktes via larm och kamera på platsen.

Två stationer var under förmiddagen på plats och arbetade med att släcka branden. Enligt räddningstjänsten så ska ingen person ha befunnit sig i byggnaden.

– Vi har släckt en brand och undersöker om den kan ha spridit sig vidare i byggnaden, sa Peder Liljeroth som är räddningschef i beredskap på Södra Älvsborgs räddningstjänst.

Branden spred sig

Efter klockan 12 meddelade räddningstjänsten att man upptäckt en till brand bredvid verkstaden.

– Vi har upptäckt en till brand i ett däcklager. Just nu brinner det ganska kraftigt där, sa Peder Liljeroth.

Fem stationer men totalt 25 personer från räddningstjänsten larmades då till platsen.

60 personer evakueras

På grund av ytterligare spridningsrisk fick polisen evakuera boende i lägenhetshusen i närheten. Först rörde det sig om  cirka 60 personer evakuerades.

Bron över Viskan på Alvestagatan ständes också av i samband med branden enligt polisen.

Vid 14-tiden meddelade polisen att det bara var 27 personer som hade fått evakueras. Vid samma tidpunkt meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll och att en enhet skulle börja åka hemåt.

Branden under kontroll

– Nu påbörjas undersökning med att se så att den är ordentligt släkt, sa Tommy Lieback , inre befäl vid räddningstjänsten.

Klockan 16:45 meddelade kommunen via sina sociala medier att alla trafikavspärrningar har hävts. Enligt räddningstjänsten så kommer vissa av de evakuerade att kunna gå tillbaka till sina lägenheter under kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.