Foto: Elina Smedlund

Man omkom i lägenhetsbrand

Uppdaterad
Publicerad

En lägenhet i ett flerfamiljshus i Majorna i Göteborg började brinna vid 16.30-tiden under fredagen.

– En man, som vi tror är lägenhetsinnehavaren, har påträffats avliden i lägenheten, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter Väst.

Larmet om den fullt utvecklade branden i en lägenhet på sjunde våningen i ett flerfamiljshus, kom in till räddningstjänsten klockan 16.39 på fredagen. En äldre man har enligt polisen hittats avliden i lägenheten.

– Tidigast i morgon förmiddag kommer den tekniska undersökningen av brandplatsen att påbörjas. Och som alltid vid sådana här bränder så har en förundersökning gällande mordbrand inletts, men vi misstänker inget brott, säger Thomas Fuxborg.

Under eftermiddagen och kvällen var ett 20-tal brandmän från tre stationer på plats. Från Gårda, Frölunda och Öjersjö.

”Jag ser inga lågor”

Elina Smedlund, som bor i närheten av flerfamiljshuset, säger till SVT Nyheter Väst:

– Jag ser inga lågor men det är en massa brandbilar och ambulanser efter hela gatan upp till  Carl Johans kyrka, kanske 100 meter bort. Polisen står också och spärrar av vägen och omdirigerar trafiken, säger Elina Smedlund.

Enligt polisen klockan 17.30, så ska branden vara släckt och ingen av de 179 personer, som är skrivna på adressen, har tvingats evakueras.

– Det förelåg en stor risk för att branden skulle sprida sig, men räddningstjänsten lyckades begränsa elden till lägenheten, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Arbete pågår med undersökning av krypvinden och närliggande lägenheter. Räddningstjänsten kommer att finnas kvar med en mindre styrka till 22-tiden på fredagen. Det uppger polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.