Foto: Niklas Göransson

Brand i kapell på Östra kyrkogården

Uppdaterad
Publicerad

En brand har brutit ut i kapellet på Östra kyrkogården. Flera brandbilar, en ambulans och polis är på plats. – Enligt uppgifter från allmänheten så har man sett hur blixten slagit ner på platsen, säger Peter Adlersson, presstalesperson region väst.

Under måndagskvällen vid 18:30 fick SOS Alarm in ett larm om brand på Östra Kyrkogården i Göteborg. Det ska vara förbipasserande som sett kraftig rök komma från kapellet. Räddningstjänsten Storgöteborg var på plats med styrkor från fyra brandstationer samt ledningsenheter, totalt cirka 30 man.

– Det är en kraftig brand i takkapellet här på Östra Kyrkogården. Troligtvis var det ett blixtnedslag, det är mycket som tyder på det, säger Per-Anders Lindfeldt, insatschef Räddningstjänsten Storgöteborg.

Ingen ska ha skadats i branden och kyrkan var tom och låst när räddningstjänsten kom till platsen.

Forfarande inte under kontroll

Branden var vid 20 tiden på kvällen fortfarande inte under kontroll då det var svårt för räddningstjänsten att komma åt vinden för att släcka. Dock fanns det ingen spridningsrisk.

– Det är komplicerat, men vi jobbar med stor kraft och mycket resurser, vi gör allt vi kan, säger Per-Anders Lindfeldt.

All linjetrafik från Nobelvägen fick köra annan rutt tills släckningsarbetet var över enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.