Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Brand i flerfamiljshus i Hammarkullen – boende evakuerades

Uppdaterad
Publicerad

26 personer skadades efter en brand i ett flerfamiljshus i Hammarkullen i Göteborg under söndagen. Två fick föras till sjukhus. Polisen har startat en förundersökning gällande grov mordbrand.

– Det är uppenbart att den är anlagd, säger Morten Gunneng, presstalesperson på polisen i region Väst.

Räddningstjänsten larmades till flerfamiljshuset i Hammarkullen strax efter klockan 18:00 på söndagen. Runt 30 brandmän arbetade på platsen och nio ambulanser var där för att vårda eventuellt skadade personer.

Boende i huset evakuerades med anledning av brandröken. Branden startade i trapphuset och räddningstjänsten fick därför evakuera boende genom fönster. De fördes till en uppsamlingsplats och det var enligt räddningstjänsten oklart om de skulle kunna återvända till sina bostäder senare under söndagskvällen.

26 personer vårdades på plats av ambulanspersonal, fem av dem är barn. Två personer fördes till sjukhus, en vuxen och ett barn. Initialt fanns uppgifter om att tre personer förts till sjukhus, vilket senare inte visade sig stämma.

Anlagd brand

Polisen spärrade av platsen och tog vittnesmål från människor på plats om händelsen.

Bostäderna vädras ut på brandrök och skadekontroll görs. Polisens utredning fortgår och teknisk undersökning kommer att genomföras. I nuläget finns ingen misstänkt eller gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.