Foto: SVT

Brand i lägenhetshus i Uddevalla – polisen misstänker mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Ett lägenhetshus i närheten av Uddevalla sjukhus började brinna vid halv femtiden på fredagsmorgonen. Flera personer fick evakueras och polisen har inlett en förundersökning om mordbrand. En kvinna har gripits och an hållits misstänkt för mordbrand.

Flera personer låg och sov i huset när en brand plötsligt startade i trapphuset. När räddningstjänsten kom till platsen tvingades de gå in med rökdykare för att kunna släcka branden och evakuera personerna som befann sig i huset.

– Trapphus är ju utrymningsväg för lägenheterna så om det hade fått fortsätta brinna så vet man inte hur det hade gått, säger Johan Bäckström, inre befäl vid räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

Räddningstjänsten lyckades släcka branden innan elden spridit sig in i någon av lägenheterna. Men det var på håret. En av lägenhetsdörrarna var brandskadad på utsidan, medan insidan fortfarande var intakt.

Under morgonen var polisen kvar på platsen, och huset var avspärrat. Man misstänker nämligen att branden var anlagd.

– Det finns saker som gör att vi misstänker det, men vad det är tänker jag inte gå in på, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Polisen grep under fredagsmorgonen en kvinna i anslutning till platsen som senare anhölls.

Polisens avspärrningar hävdes vid 11-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.