I Uddevalla har det bildats översvämningar till följd av vädret. Foto: Robert Betzehag

Flera larm om bränder efter kraftigt åskoväder

Uppdaterad
Publicerad

Till följd av söndagens åskoväder har det inkommit flera larm om bränder i Västsverige. Bland annat utbröt en brand i ett pappersbruk i Lilla Edet. I Uddevalla har ovädret orsakat en översvämning i centrum.

Vid 15-tiden kom det första larmet. Då hade blixten slagit ner i ett pappersbruk i Lilla Edet. Räddningstjänsten var på plats med två enheter.

– Det är ett returpapperlager som har börjat brinna. Branden är fullt utvecklad och vi räknar med att vara kvar här under kvällen, säger Göran Andersson, insatsledare på plats.

Ingen person ska ha skadats i samband med branden.

Efter det har det kommit ännu ett larm om brand utanför Lilla Edet om en markbrand av mindre omfattning. Blixten ska även ha slagit ner på en åker i Lilla Edet, där det brann för fullt under söndagskvällen i ett hundratal balar.

På Orust har räddningstjänsten ryckt ut på två larm gällande skogsbrand och på Otterön, utanför Tanum, har en person larmat om att man har sett en rökpelare. 

SMHI utfärdade en klass 1-varning för ett större åskväder på Västkusten under söndagen, främst i Bohuslän och Sjuhärad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.