Genrebild. Spårvagnslinjerna 4, 8 och 9 påverkas och ersättningsbussar sätts in i stället. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Brand i tunnel i Hammarkullen – spårvagnar stoppas

Publicerad

Efter en brand i en tunnel i Göteborg har tre spårvagnslinjer stoppats. Spårvagnarna kommer tidigast att kunna gå som vanligt igen tidigast under tisdagen.

Vid 19.30-tiden på söndagen larmades räddningstjänsten till Hammarkullen i Göteborg. Det ska då ha börjat brinna under ett arbete med en kontaktledning inne i spårvagnstunneln.

Spårvagnslinjerna 4, 8 och 9 påverkas av branden och ersättningsbussar sätts in i stället.

Tidigast vid måndag lunch kommer trafiken kunna gå som vanligt. Men det finns risk att bussar måste ersätta hela dagen.

Vid lunchtid på måndagen meddelar Västtrafiks störningsjour att problemen kommer att fortsätta hela dagen och natten. Tidigast vid 04 på tisdagsmorgonen tror man sig kunna köra igen.

Men under tisdagsmorgonen meddelar störningsjouren att problemen kvarstår och att det nu inte finns någon prognos för när spårvagnarna kommer att gå igen.

Uppdatering: Under onsdagsmorgonen meddelar Västtrafik att spårvagnstrafiken åter rullar normalt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer