Brand i tvåvåningshus i Mellerud

Uppdaterad
Publicerad

Fyra barn räddades ut ur en brinnande lägenhet i Mellerud kommun. Samtliga boende evakuerades till en grannfastighet.

Larmet till SOS Alarm kom i går klockan 18:15 och när räddningstjänsten från Mellerud, Brålanda och Åsenbruk anlände möttes de av en fullt utvecklad brand.

Köket i en av lägenheten på första våningen av två i en trävilla brann. När befälet anlände sprang han fram till huset, öppnade dörren och ropade.

– Lägenheten består av flera rum och när befälet ropar så ser han fyra barn som han hjälper ut ur lägenheten. Om de inte märkt eller om de var rädda är oklart, men de var kvar när befälet kom i alla fall, säger Peter Grönros, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Evakuerade

Räddningstjänsten lyckades släcka branden invändigt men samtliga boende evakuerades då de måste säkerställa att branden inte spridit sig till fler lägenheter.

– Det finns inga rapporter om att någon är skadad, säger Peter Grönros.

Polisen har inlett en förundersökning och rubricerar brottet som allmänfarlig vårdslöshet. Händelsen ska vara matlagningsrelaterad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.