Brand på förskola i Bergsjön

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner på en förskola i Bergsjön i Göteborg. Räddningstjänst är på plats, och polisen uppger att man spärrat av ett område runt fastigheten.

– Det är takkonstruktionen det brinner, sade Mats Gränsmark vid Räddningstjänsten Storgöteborg i ett tidigt skede.

Det var vid klockan 14.21 på lördagen som Räddningstjänsten fick in ett automatlarm om brand i en förskola i Begsjön.

– Under framkörningen där fick vi reda på att det var en större brand, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Efter drygt en timme på plats pågick fortfarande släckningsarbete, och det ska i nuläget inte finnas någon risk för att branden sprids.

Ambulans har skickats till platsen, men enligt räddningstjänsten har ingen person kommit till fysisk skada. Inga personer har heller funnits i eller i närheten av den branddrabbade förskolan.

Strax före klockan 17 berättade Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg att man fortfarande var kvar på plats.

– Det är inte helt släckt ännu. Vi är kvar och river och släcker i konstruktionen. Vi har hittat initialbranden och har släckt av där, men fortsätter leta så att det inte har spridit sig vidare därifrån, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.