Räddningstjänsten har fyra enheter på plats. Foto: Linus Olsson

Brand på kexfabriken i Kungälv – 80 personer evakuerade

Uppdaterad
Publicerad

80 personer fick evakueras från Göteborgs Kex i Kungälv efter att en brand brutit ut i en ugn tidigt på måndagsmorgonen.

Larmet om att det brann i en gasugn inne på Göteborgs Kex kom in till SOS Alarm vid klockan fem på måndagsmorgonen.

Tre ambulanser och fyra enheter från Räddningstjänsten åkte ut och samtliga personer som befann sig inne i den eldhärjade lokalen fick evakueras.

Det var ingen som skadades i samband med branden, konstaterar Orklas kommunikationsdirektör Cecilia Gannedahl strax efter klockan åtta på morgonen.

– Det var en begränsad brand och vi har nu kunnat starta upp produktionen igen, säger Cecilia Gannedahl.

Ingen misstanke om brott

– Alla är ute ur byggnaden och vi håller på med ventileringsarbete, sa Fredrik Johansson, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten i Storgöteborg vid sex-tiden på morgonen.

Strax innan klockan sju kunde Räddningstjänsten lämna platsen.

Även polisen var på plats, men det finns ingen misstanke om brott. Orkla har nu inlett en utredning för att ta reda på vad det var som startade branden.

Kexfabriken, som ägs av koncernen Orkla, kommer att stänga vid årsskiftet 2022/2023. Produktionen ska flyttas till Lettlands huvudstad Riga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.