Foto: SVT

Brand på båt – misstänks vara stulen

Uppdaterad
Publicerad

En motorbåt började under fredagsmorgonen brinna vid Önnereds brygga i Västra Frölunda. Det är ännu oklart vad som orsakade branden.

Det var vid 07.30-tiden som SOS larmades om den brinnande båten.

Ett vittne på plats berättar för SVT Nyheter att hen såg hur båten flöt brinnandes in i hamnen i Önnered och då larmade.

– Sedan drev den in mot land. Vi har lyckats släcka branden så att den inte spred sig, säger Jon Bergman, larm- och ledningsoperatör hos räddningstjänsten.

Enligt polisen befann sig fyra personer i båten när den började brinna. Det handlar om tre män i 30-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern. Två av personerna fördes till sjukhus med rökskador. Alla fyra är gripna misstänka för båtstöld enligt insatsledare på plats.

Båten i beslag

– Vår arbetshypotes är att de har stulit båten. Två personer var på båten när vi kom fram. De andra två hade gömt sig för oss. De verkar ha hoppat från båten och gått i land på Lilla Rösö, säger polisens presstalesperson, Thomas Fuxborg.

– På den ena mannen hittas också en bit narkotika. Utöver grov stöld är han misstänkt för narkotikainnehav, säger Thomas Fuxborg.

Det är ännu oklart varför båten började brinna.

– Vi har tagit båten i beslag och kommer genomföra en teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.