En kraftig brand bröt under söndagseftermiddagen ut i en villa utanför Kungälv. Foto: Martin Pettersson

Kraftig villabrand utanför Kungälv

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig villabrand bröt under söndagseftermiddagen ut utanför Kungälv. En person har förts med ambulans till sjukhus.

Det var vid klockan halv fyra på söndagseftermiddagen som branden bröt ut i en trävilla i Lycke i Kungälvs kommun. Räddningstjänsten kom till platsen med tio enheter.

– Villan är fullt övertänd och vi arbetar nu hårt med att branden inte ska spridas, säger Björn Van Der Kaay vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Även polis larmades till platsen och en person fick föras med ambulans till sjukhus.

– Personen ska ha befunnit sig i eller utanför villan när branden bröt ut och har nu förts till Kungälvs sjukhus. Jag kan inte svara på skadeläget, men personen var vaken och talbar, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Oklart vad som orsakat branden

Klockan sju på söndagskvällen var räddningstjänsten kvar på platsen med sju enheter.

– Branden är under kontroll och byggnaden har mer eller mindre brunnit ner till marken. Vi kommer stanna kvar under hela natten för övervakning, säger Bosse Johansson, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Vad som orsakat branden är ännu oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.