Larmet inkom strax innan klockan 17 men polis och räddningstjänst är fortfarande kvar på platsen. Foto: Johan Valkonen / JVFOTOPIX

Brev med vitt pulver skickat till moské i Borås

Uppdaterad
Publicerad

På fredagskvällen larmades polisen till en moské i Borås med anledning av att en person öppnat ett brev innehållande ett okänt vitt pulver. Ämnet visade sig vara ofarligt.

– Vi har inlett en förundersökning gällande olaga hot mot grupp, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i region Väst.

Larmet inkom klockan 16:55.

Mannen som öppnat brevet ska ha undersökts av sjukvårdspersonal. Enligt de initiala uppgifterna mår mannen bra och har inte behövt föras till sjukhus, det skriver polisen på sin hemsida.

Troligen ofarligt ämne

Polisen har nu inlett en förundersökning gällande olaga hot mot grupp och brevet med pulvret har tagits i beslag för teknisk undersökning.

– Räddningstjänsten är kvar på platsen och undersöker vad det är för pulver det rör sig om, sa Jenny Widén, polisens presstalesperson i region Väst.

Räddningstjänst och polis var strax innan 22 på fredagskvällen fortfarande kvar på platsen. Enligt den första undersökningen är pulvret ofarligt. Det har tagits i beslag kommer att undersökas ytterligare.

Flera liknande incidenter senaste veckan

Det var i onsdags som en kyrka i Hisings Backa utsattes för skadegörelse. Samma dag tillkallades polisen till Göteborgs moské eftersom de hade fått ett hotfullt brev med vitt pulver. Förra fredagen blev katolska kyrkan i Göteborg vandaliserad.

– Vi arbetar för att utreda om det finns något samband mellan händelserna, säger Jenny Widén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.