Brinnande buss exploderade

Uppdaterad
Publicerad

En gasbuss började brinna utanför Frölunda vid 18-tiden. En dryg halvtimma efter att larmet kom in till polisen exploderade bussen.

En som satt på bussen var Christopher, 35 år. Han satt längst bak i bussen när han kände att det luktade konstigt och när bussen var mitt i Gnistängstunneln i riktning mot Frölunda började det ryka från mitten av bussen.

– Personer började uppmärksamma busschauffören, och när vi kom ut ur tunneln tvärnitade han, säger Christopher.

När bussen stannat sprang alla passagerare ut.

– Det var lite läskigt, och folk var rädda. Speciellt en tjej var väldigt skärrad, säger Christopher.

Två brandmän till sjukhus

Busschauffören satt kvar och larmade polis och räddningstjänst som snart var på plats för att spärrade av platsen. Inga passagerare har skadats vad polisen vet ännu, men två brandmän har förts till Sahlgrenska sjukhus.

– En av brandmännen har lindriga skador, medan den andre har allvarliga men stabila skador, säger Stefan Sarajärvi, Sahlgrenskas presstalesperson.

Stora köer

– Vi vet inte vad som orsakade branden, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson. Men vi försöker spärra av platsen för att underlätta släckning och räddningsarbetet.

Enligt Räddningstjänsten är det en gasbehållare som exploderade och just nu pågår ett nedkylningsarbete så att fler gasbehållare inte exploderar. Man har spärrat av ett område på 300 meter från bussen och enligt polisens helikopterbilder är det långa köer i båda riktningarna vid tunneln.

– Det bästa är om man undviker området helt, säger Christer Fuxborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer