David Wrench och Evangeline Ling som tillsammans uppträder under namnet Audiobooks. Foto: Privat

Brittiskt band hyllar Göteborg på sin debut-EP

Publicerad

Det nya bandet Audiobooks döpte sin första EP till Gothenburg och musikvideon till låten med samma namn spelades in i just Göteborg.

– Jag har gjort modelljobb i Göteborg och förälskade mig i staden, säger bandmedlemmen Evangeline Ling.

Bandet består också av David Wrench som även varit producent och mixare åt stora namn som Frank Ocean, The xx och Goldfrapp.

EP:n släpptes förra månaden och innehåller fyra låtar. En av dessa låtar heter alltså samma sak som EP:n – nämligen Gothenburg.

– Gothenburg är en ganska mörk sång, de andra låtarna är lite mer ”catchy pop”, säger David Wrench och berättar att Audiobooks oftast gör elektronisk musik.

Blev förälskad

Evangeline Ling, som även ägnar sig mycket åt konst, har tidigare besökt Göteborg vid tre olika tillfällen för att göra modelljobb.

– Det är ganska ovanligt att göra så många jobb i en stad som Göteborg. När jag var där promenerade jag runt mycket på egen hand. Jag förälskade mig i arkitekturen, maten och människorna, säger hon.

Låten Gothenburg är inspirerad av hennes promenader i staden.

– Jag kände ingen och kunde inte språket. Du får en genuin känsla om hur det är på en plats när du är ensam där. Jag kände mig inte som en turist heller eftersom jag jobbade också, säger Evangeline Ling.

”Ljuset är otroligt”

David Wrench hade inte besökt Sverige innan bandet spelade in sin musikvideo här i våras.

– Jag älskade staden. Det var så vackert. Ljuset i Göteborg är otroligt. Du hittar det inte någon annanstans, säger han.

De båda berättar att det aldrig var speciellt svårt att hitta bra inspelningsplatser under besöket. Var de än gick hittade de platser som passade in i videon.

Under våren och sommaren ska bandet uppträda i flera städer i Storbritannien men drömmen är att åka på turné i Europa – och kanske även Göteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.