Förslag finns om en pontonbro över Gullmarsfjorden. Foto: SVT

Pontonbro över Gullmarn i förstudie

Publicerad

Två Leader-projekt på Bohuskusten har fått pengar för att starta förstudier. Det handlar om en bro över Gullmarn och en skaldjursodling i Lysekil.

Det är Leader Bohuskust som beslutat om sina två första Leader-projekt.

– Det är glädjande att vi är bland de första i landet inom Leader att besluta medfinansiering till lokala utvecklingsprojekt, säger Lars Björnelid, ordförande för Leader Bohuskust.

Det första projektet som får pengar till en förstudie är en bro över Gullmarsfjorden. Man ska ta fram underlag för en bro som vilar på flytande pontoner, enligt en norsk modell.  Förstudien ska se om den här typen av bro kan passa i Gullmarn.

Det andra projektet har fått pengar för att ta reda på förutsättningarna för en försöksodling av jätteräkor på miljömässigt hållbart vis  i Lysekils kommun.

Leader Bohuskust och gränsbygd är en ideell förening i ett av 48 Leaderområden i Sverige. Leader-projekt finansieras  av kommuner, staten och av EU.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer