Foto: Johan Nilsson/TT

Bröt sig in och misshandlade par i lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

Två män ska ha brutit sig in i en lägenhet i Biskopsgården natten till tisdag. Paret som bodde där misshandlades svårt och mannen har ännu inte kunnat höras av polisen.

– Vi larmas till bostaden av en kvinna som tror att det pågår ett inbrott, hon uppfattar det så, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Även grannar ska ha hört oväsen och ringt polisen. När polisen anlände till lägenheten kunde de gripa en av männen på plats, den andra ska ha sprungit från platsen.

Försök till mord

Både kvinnan och hennes make fick föras till sjukhus, men mannens skador är mer omfattande.

– Han har fått slag mot både kropp och huvud och blöder. Därför är rubriceringen försök till mord, säger Ulla Brehm.

På grund av skadorna har mannen ännu inte kunnat förhöras. Kvinnan uppger att hon inte kände igen någon av de två misstänkta. Hon uppfattade att den man som lämnade platsen var i 30-40-årsåldern. Polisen har i nuläget inga uppgifter om vem den gripne mannen är. Det är oklart om något har stulits.

– Vi jobbar med ärendet intensivt och kommer under dagen att knacka dörr, säger Ulla Brehm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.