Buss och bil har kolliderat på Lundbyleden – en person allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Det var strax efter klockan 05 på torsdagsmorgonen som ett larm om en trafikolycka kom efter att en buss och en bil kolliderat på Lundbyleden. Enligt polisen är två personer medförda till sjukhus, varav en som är allvarligt skadad. 

Det var vid cirka 05.15 som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till en trafikolycka på Lundbyleden på Hisingen i Göteborg.

– Det är en buss och en personbil som har kolliderat, det är väldigt halt på platsen, sa larm- och ledningsoperatören på Räddningstjänsten.

Enligt polisen har två personer tagits med ambulans till Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Föraren av personbilen är allvarligt skadad, och föraren av bussen ska vara lindrigt skadad.

Orsakade långa köer

Tillfälligt var det långa köer vid Lundbyleden i riktning mot Bräckemotet och Torslanda, på grund av olyckan. Enligt Trafikverket var vägen helt öppen igen vid klockan 07.15

Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.