Bussgarage spärrades av efter gasutsläpp

Uppdaterad
Publicerad

Ett bussgarage i Tuve i Göteborg spärrades av på tisdagskvällen efter att en gas hade läckt ut i lokalen. Enligt räddningstjänsten handlar det om naturgas.

Det var vid 21.08 som larmet kom in till räddningstjänsten. Vid 21.30-tiden uppgav räddningstjänsten att man var på plats med sex enheter och två ledningsenheter. 22.30 var insatsen över och räddningstjänsten kunde lämna platsen.

– Vi stängde av inkommande gas och vädrade ur lokalerna, säger Bosse Johansson, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

– Insatsen gick bra.

Det finns inga uppgifter om att någon skadats i samband med gasutsläppet. Enligt polisen har man mätt upp relativt höga värden av gasen. Polisen har också hjälpt till att spärra av platsen.

– Vi är där under befäl av räddningstjänsten. Men det är deras ärende, sade polisens presstalesperson, Stefan Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.