Ungefär så här kommer det nya huset med 44 lägenheter på Grubbagården i Havstena se ut. Foto: Studio Ekberg/Linus Romberg

Byggboom i Skövde – 1.000 lägenheter på gång

Publicerad

Snart kommer den tomma butiksbyggnaden i Havstena i Skövde att rivas för att ge plats åt 44 nya lägenheter. Projektet är en del av flera som just nu pågår i staden.
– Skövde växer och det är mycket som händer i här nu, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Tidigare i år passerade Skövde 55.000 invånare och målet är att bli 60.000 år 2025. I takt med detta byggs och planeras det för ungefär 1.000 lägenheter i olika storlekar. De 44 lägenheterna i Grubbagården i Havstena kommer att bli treor och fyror.

– Vi har ganska många små lägenheter i området redan. Vi ser att efterfrågan är stor efter större lägenheter i området, säger Lina Eklund Svensson.

Många projekt på gång

Men det finns även ett behov av fler ettor och tvåor i Skövde vilket också byggs. I november släpptes 150 små lägenheter för uthyrning till ungdomar och ytterligare ett projekt är på gång med 132 studentlägenheter.

– Dels vill vi hålla kvar ungdomarna i stan och att ungdomar över huvud taget ska ha möjlighet att komma in på bostadsmarknaden. Vi behöver fler mindre lägenheter men vi måste också bygga blandat och varierat, säger Lina Eklund Svensson.

Totalt står ungefär 30.000 personer i bostadskö hos Skövdebostäder och hälften av den är yngre än 29 år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skövde

Mer i ämnet