Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lars Wallin framför det som var Uddevallakassettens konserlokal. Foto: Rebecka Adin/SVT

Musikscen i Uddevalla totalförstörd efter branden

Publicerad

Om två veckor skulle Truls Mörck uppträda på musikscenen Kontoret i Uddevalla. Men med det blir inget av. Lågorna slukade allt det som en gång var kulturföreningen Uddevallakassettens klubblokal. Nedanför stod ordföranden till föreningen och såg hur både hans hem och hans livsverk gick upp i rök.

– När grävskopan började hugga in sig i fönstret, då förstod man, säger han.

Hör Lars Wallin om sorgen efter den förlorade klubblokalen.

Det var vid 14-tiden på onsdagen som räddningstjänsten larmades om en brand på söder i Uddevalla. Vid samma tid ringde det i Lars Wallins telefon, det var då han fick beskedet att huset där han bodde och drev föreningen Uddevallakassetten slukades av lågorna.

Gick inte att rädda

Brandförloppet blev häftigt och huset från 1800-talet gick inte att rädda, räddningstjänstens arbete riktade in sig på att elden inte skulle spridas till omkringliggande hus. Av konsertlokalen återstår endast någon högtalare och scenlampor.

Föreningen Uddevallakassetten har funnits i 20 år, de 11 senaste har man haft konsertlokalen i det nu nedbrunna huset. Flera välkända artister som Weeping Willows och Ebbot har uppträtt i konsertlokalen, men också en hel del internationella gästspel från hela världen.

Fått mycket hjälp

Lars Wallin blev bostadslös efter branden och har tillbringat natten på hotell. Men som ett ljus i mörkret har fastighetsägare redan hört av sig med lägenhetserbjudande.

– Det har varit fantastiskt mycket värme från omgivningen, säger Lars Wallin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer