Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Möt Carl-Gustaf Siby som har sprungit samtliga Göteborgsvarv. Foto: SVT/Arkiv

Carl-Gustaf, 76, har sprungit alla Göteborgsvarv

Uppdaterad
Publicerad

Det är återigen dags för världens största halvmaraton. 50 000 anmälda, en hel del nybörjare, men även 41 stycken veteraner som sprungit alla lopp sedan starten. Med egen tröja, startgrupp och en vilja av stål.

– Det är bara skador, sjukdom och döden som gör att vi ska bryta, säger Carl-Gustaf Siby, varvsveteran.

Han bryr sig inte om vilken sluttid han kommer att få nu för tiden. Det kan bli tre och en halv timme, eller fyra. Det spelar ingen roll.

Genom åren har han jagat tider med sina 20 vasalopp, en ultramara, 61 maraton och 132 halvmaror. Det får räcka, nu är målet att kanske kunna vara med på 50 Göteborgsvarv.

Annorlunda sträckning i starten 1980

– Första två åren vi var med så sprang vi genom Nordstan. Det var rätt kul och där fick jag mitt pris första gången. Jag fick ett presentkort på ett kilo makrill och det fick jag av Harry Ericksson som är grundaren till loppet, säger Carl-Gustaf Siby, varvsveteran.

Vad får ni för respons av publiken?

– Vi har ju en tröja. Det står att man har sprungit alla lopp så det är mycket ryggdunkande och uppskattning hela vägen.

Varvetveteranerna har en egen startgrupp på lördagen och startar klockan 13.25 efter startgrupp nummer fyra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.