• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Centrumledningen slår ifrån sig kritiken om att de har alltför höga hyror på Frölunda Torg. Foto: SVT

Centrumchefen: ”De små handlarna värnar vi mycket om”

Uppdaterad
Publicerad

Skandia Fastigheter kritiseras av handlare på Frölunda torg för att hyrorna är för höga. Själva anser fastighetsägaren att de gör vad dem kan för att behålla alla handlare – stora som små.

– Man har inte samma bedömning av marknadsvärdet helt enkelt, säger Anders Strand, centrumchef, som håller i förhandlingarna med torgets handlare.

Skandia Fastigheter driver Frölunda Torg med ungefär 200 butiker och restauranger. De anser inte att hyrorna är för höga på torget.

Hyrorna sätts utifrån storlek på lokalen, läge och hur långt avtalet är med en handlare. Därför finns inga siffror som SVT Nyheter Väst kan få ut.

Coronaviruset i Västsverige

Att ett tiotal butiksytor står tomma är inget märkvärdigt, enligt centrumchefen. Han anser också att företaget försöker hjälpa handlarna att klara sig.

– Vi försöker hjälpa alla våra handlare, säger Anders Strand.

”De små handlarna gör att torget sticker ut”

Anders Strand tycker inte heller att de små handlarna drivs bort från torget på grund av höga hyror.

 – Absolut inte. Tvärtom, vi värnar de små handlarna väldigt mycket om, eftersom det är dem som gör att vårt köpcentrum sticker ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet