– Fruktansvärt allvarligt, säger Sofia Sjöstrand, skolskjutshandläggare på Tranemo kommun, om att en chaufför varit alkoholpåverkad på jobbet. Foto: Privat/SVT

Chaufför körde skolbuss rattfull – Tranemo kommun tillsätter utredning

Uppdaterad
Publicerad

En skolbuss stoppades i Tranemo under morgonen. Ett test visade att föraren var alkoholpåverkad. Nu utreder bussbolaget och kommunen vad som skett.

– Det här är självklart fruktansvärt allvarligt, säger Sofia Sjöstrand, skolskjutshandläggare på Tranemo kommun.

Bussbolaget som kör skolbarnen i kommunen kommer att göra en utredning av händelsen. Enligt Sofia Sjöstrand ska skolbussen ha varit utrustad med alkolås.

– Vi inväntar den tekniska rapporten för att få veta hur detta har kunnat ske. Det här är sådant som absolut inte får hända, säger hon.

Kan kräva vite

Kommunen undersöker nu möjligheterna att kräva bussbolaget på vite. Samtidigt arbetar man för att nå ut till oroliga föräldrar och barn med information.

– Vi jobbar intensivt med den här frågan och kommer att fortsätta informera om detta via kommunens olika kanaler. Den som har frågor kan givetvis vända sig till oss, säger Sofia Sjöstrand.

Ingen skadad

Bussen har inte varit med om någon olycka utan stoppats för en nykterhetskontroll och ingen person har kommit till skada.

Chauffören är misstänkt för rattfylla. Hans körkort har beslagtagits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.