Hör Thomas Svensson, ordförande för Öis brottning, berätta hur de ”coronasäkrade” tävlingen. Foto: SVT

”Coronasäkrad” brottningstävling i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges brottnings-fans är svältfödda på brottningstävlingar live det senaste halvåret. Denna gång blev det tävling, men publiken är fortfarande inte välkommen.

– Vår tävlingsverksamhet har, precis som många andra, drabbats ganska hårt av covidrestriktionerna, säger Thomas Svensson som är ordförande för Öis brottning.

Lyssna på klippet och hör hur man ”coronasäkrar” en brottningstävling

Under söndagen ägde finalen av tävlingen ”Lilla Fyrstads” runt. Den har tidigare skjutits upp på grund av pandemin.

Coronaviruset i Västsverige

– Finalen är att jämföra med ett lag-SM för pojkar som är 12-18 år mellan Sveriges för tillfället fyra bästa klubblag. Ett lag fick förhinder med kort varsel på grund av sjukdomar i veckan och där är vi strikta. Även publiken är portad, säger Thomas Svensson.

Tävlingslängtan för många

Till slut kom Huddinge BK, Team Skåne och Öis brottning till start med pojkar i flera olika viktklasser. Runt Thomas Svensson värmer alla upp. Eftersom det senaste halvåret inte bjudit på någon form av motstånd tävlingsmässigt är många extra laddade och glada att äntligen få äntra mattan för något annat än en klubbkompis.

– Det har varit en väldigt konstig tid. Man är så van att träna och tävla mycket och plötsligt så stannade allt bara upp. Nu äntligen får prova på att tävla, säger Simon Borkenhagen som är hemmabrottare och har meriter från ungdoms-EM.

Efter flera hårda matcher så vann till slut Öis, följt av Huddinge och Team Skåne

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet