Cykelsemester lockar i Tranemo

Uppdaterad
Publicerad

Tranemo är en liten ort med stora ambitioner när det gäller att få folk att cykla mer.

Genom att återvinna gamla cyklar, som på Servicelagret i Limmared, som sedan hyrs ut, hoppas man turismen ska öka.

– Vi har fått väldigt mycket positiva reaktioner, folk tycker det är bra att de kan hyra cyklar billigt och även turister hyr cyklar, säger Stefan Strandberg på Servicelagret i Limmared.

Manda Schillerås, turismutvecklare i Tranemo, säger att man vill få folk att cykla mer samtidigt som man är stolt över alla sina banvallar och vill göra något av dem.

Den stora satsningen är Sjuhäradsleden, som går genom Borås, Ulricehamn, Tranemo och Svenljunga. Den ska bli klar till 2013.

Det verkar redan ha gett resultat. Sylvia Löfberg, miljökommunikatör i Tranemo, berättar att efterfrågan på cykelturism har ökat, det visar turistbyråns undersökningar.

Ervin Schmitt & Doris Schvalbe från Koblenz säger att det bästa med cykelsemestern är att de verkligen kan njuta av naturen.

Reporter: Martin Grill

Webbearbetning: Maria Holmin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.